Sterke agencies zetten zich elke dag in opdat hun klanten nog lang zouden mogen mogen.
Tegelijk moet men hen er soms aan herinneren dat hun eigen agency ook zonder hen zou moeten kunnen kunnen.
En als we willen dat Europa sterk blijft moeten we ervoor zorgen dat onze eigen merken en media niet alleen blijven bestaan, maar ook durven durven.
Jullie zijn de turbo die Europa nodig heeft
Handelsoorlog in de maak, inflatie blijft plakken, bedrijven panikeren. En Europa? Dat moet zichzelf redden. Geen reddingsboei uit de VS of China, wij moeten onze eigen merken, producten en innovatie op een voetstuk zetten. En wie zorgt daarvoor? Juist: marketing- en digitale bureaus. Jullie zijn de architecten van Europees merkvertrouwen, de psychologen van consumentengedrag en de wind in de zeilen van innovatie.
Terwijl politici met heffingen gooien, helpen jullie Europese bedrijven slim schakelen. Lokale productie promoten? Check. Europese merken sterker maken? Dubbelcheck. Klanten overtuigen om voor ‘eigen bodem’ te kiezen? Trippelcheck.
Innovatie zonder implementatie is als AI zonder prompts.
Nieuwe technologie is cool, maar zonder jullie blijft het een gadget. Europese innovatie verdient het om wereldwijd te schitteren. Jullie maken AI, data en duurzame ontwikkelingen praktisch en winstgevend. Geen vage buzzwords, maar concrete impact die bedrijven helpt groeien en concurrentieel blijven.
Jullie zijn de nieren van de Europese economie: filteren en aanpassen.
Ja, de tijden zijn pittig, maar marketingbureaus zijn geboren crisismanagers. Blijven communiceren, slim inspelen op trends en durven investeren in Europese merken: dat is hoe we deze storm doorstaan.
Dus kop omhoog, strategie aan en creativiteit op turbo. Europa heeft jullie nodig. Zonder sterke branding en marketing blijven Europese innovaties verborgen parels. Tijd om ze te laten schitteren. ✨
Bart
Nieuw opleidingsevent: Sales voor Agencies, 23/4, Leuven
Hoe maak ik in een pitch van 1 uur de grootste impact? Kan je als klein marketing of digitaal bureau ook een overheid als klant hebben, en hoe verbeter je daar je kansen? Hoe evolueert de markt in België en Nederland bij het uitbesteden van marketing, software en digitalisering? Wat is de impact van ‘autonomous sales’ op ons vak?

Early bird inschrijvingen starten met 15% korting - enkel voor jou, IKAg vriend.
|
De bus moet stoppen bij de organisatie, niet bij jou, IKAg vriend
Stel je voor: je agency draait op volle toeren, klanten zijn tevreden, de omzet groeit… en dan – BAM – valt een sleutelfiguur uit. Misschien een burn-out, een job switch of, tja, een ongelukkige ontmoeting met een bus. Hoe groot is de kans dat je business het overleeft zonder dat alles in de soep draait? Dat noemen we de bus-factor: de mate waarin je agency niet instort als iemand verdwijnt.

In veel agencies is de bus-factor schrikbarend laag. Founders zijn onmisbaar, key accountmanagers zijn walking CRM’s en de finance-guy is de enige die die mysterieuze Excels begrijpt.
Wil je niet dat je agency een kaartenhuis blijkt te zijn? Dan is het tijd om je bus-factor te verhogen. In dit artikel lees je hoe je jouw agency future-proof maakt, schaalbaar en – wie weet – zelfs verkoopbaar.
Spoiler: het heeft alles te maken met kennisdeling, procesoptimalisatie en zorgen dat jij als eigenaar niet de bottleneck bent.
👉 Lees hier het volledige artikel en zorg dat jouw agency niet onder een bus komt!
Europa heeft jullie nodig. En haar mediasector ook.
Terwijl Bart pleit dat marketingbureaus de turbo onder Europese bedrijven zetten, gaat Peter even pleiten voor de mediasector. Zowel bij ons als bij onze noorderburen slaan Marc Fauconier en Joop van den Ende alarm. Big Tech slorpt digitale budgetten op, terwijl lokale media worstelen. Joop pleit voor schaal en staatssteun, Marc ziet heil in een Europees videoplatform. Maar de oplossing ligt dieper. Het hele verdienmodel moet op de schop.
Adverteerders en agencies hebben een keuze. Stop met blindelings geld naar Google en Meta te sturen. Kijk lokaal. Mediabedrijven hebben de tools, maar ze moeten commerciëler denken en contentmakers omarmen. Veel van ons kunnen hierbij een beetje helpen.
👉 Hoe Peter het verder ziet kan je hier lezen bij de vrienden van MediaMarketing.
Wat zorgt voor continuïteit in je werk voor klanten?
CMO’s wisselen, marketeers komen en gaan, maar sterk agency-werk moet blijven. Het is net zoals de bus-factor in je agency. Hoe zorg je ervoor dat jouw werk niet verdwijnt zodra een sleutelfiguur vertrekt? Continuïteit in marketing en agencies gaat niet over individuen, maar over systemen, processen en langetermijndenken.

“If it is not important in five years, it is not important now.” CHER
Zo denken Cher en Peter erover. Slimme agencies bouwen impact die langer meegaat dan de gemiddelde CMO of klantrelatie.
👉 Zo vertelde Peter het bij onze vrienden van Marketingreport.nl.
Cijfer van de week
Perceptie is net als een Instagram-filter—het ziet er mooi uit, maar klopt niet altijd. Volgens Nielsen zweren we bij social, search en video, maar vergeet niet dat echte impact vaak in de combinatie van kanalen zit.

Warc publiceerde onlangs een essentiëel naslagwerk voor marketeers: The Multiplier Effect. Daarin wordt getoond dat een slimme mix beter werkt dan een one-trick pony. Dus ja, blijf posten, adverteren en mailen, maar test, meet en mix it up! Want marketing zonder strategie is als een podcast zonder luisteraars: zinloos, maar toch blijft iedereen het doen.
De Verlichting van Peter
Wordpress meetup 27/3, Mechelen

Slaagt jouw website voor het Europese Toegankelijkheidsexamen?
Met de European Accessibility Act zijn veel organisaties vanaf 28 juni 2025 verplicht om digitale toegankelijkheid te waarborgen. Tijdens dit Accessibility Event krijg je alle handvatten om tijdig en succesvol aan de slag te gaan.
Meer info en tickets op de Wordpress Meetup site.
Resources voor jouw agency
Een paar extra IKAg links:
|
|
|
Deze IKAg nieuwsbrief is een initiatief van Bart De Waele en Peter Van Wijnaerde, opgezet om digitale en marketing bureaus te ondersteunen en te verbinden. We ❤️ agencies. Echt waar. En we hebben een speciaal boontje voor jou. Je kan je altijd uitschrijven uit deze nieuwsbrief - maar dan zullen we je heel erg missen, vriend.
|
|
|
|
|